Hur många problem och orosmoln du än är omgiven av, och hur jäktigt livet än känns, så är det omöjligt att lösa allt på en och samma gång. Det kan ingen människa göra. Ibland kan du till och med göra allting värre genom att ständigt försöka klara av allt. Därför är det ofta bättre att ta en ordentlig timeout, en paus där du kan rensa tankarna och samla krafterna.

Få element är så rogivande som vatten. Det kan vara ett lätt regn som lullar dig till sömn, eller en skön varmdusch efter en lång dag. Med några badkulor i badkaret skapar du en härlig atmosfär och ett mysigt inrett badrum kan ge dig en känsla av att befinna dig någon annanstans, långt borta från stress och oro. Du kan hitta allt du behöver hos https://rorfokus.se/ för att skapa ett badrum som låter dig ta en härlig, avstressande vilopaus. Allt från snygga möbler och tillbehör till spabad och uppblåsbara badkar till uteplatsen. Investera lite i en skön badstund – det kommer löna sig i långa loppet!

Inred badrummet snyggt och funktionellt

Badrummet är en plats i hemmet som ofta förbises litegrann vad gäller inredningen. Det rent estetiska brukar istället hamna i vardagsrummet medan badrummet handlar mer om funktion. Det är synd, eftersom vi spenderar mycket tid här. Badrumsinredningen är en fråga om både det stora och det lilla. Självfallet vill du ha en fungerande duschkabin, en rätt installerad toalett eller tvättmaskin, rymlig förvaring och en bra belysning. För en extra trevnadskänsla kan du också satsa på fina små detaljer, exempelvis en kul designad tvålpump, en toalettpappershållare som ser ut som rör eller en snitsig spegel med lampor som ger en riktig Hollywood-känsla. Något så enkelt som ett fint duschdraperi kan ge dig en glad känsla, och med ett roligt tandborstglas får du en detalj som gör skillnad. Glöm inte heller dofter och ljud – några aromatiska ljus och lite lugn musik medan du badar fungerar som balsam på det stressade sinnet. Har du en badtunna eller en pool i trädgården kan det också vara trevligt att bjuda in några kompisar på en helt vanlig vardagskväll, bara för att bryta rutinerna litegrann.

Öva på att ta det lugnt

Det kan låta lite märkligt men att stressa ner är något av en konstart. Om du känner dig utbränd och rolös är det inte så enkelt som att bara sjunka ner i ett badkar. Att ta det lugnt är närmast skuldbelagt för många människor och därför är det viktigt att du inser att vila är något som alla behöver. En bra metod för att komma över den initiala oförmågan att varva ner är att ge dig själv en liten uppgift innan du ska bada eller ta en skön dusch, exempelvis skala potatis eller dammsuga mattan. Vilostunden blir nu en belöning som du förtjänar. Du kan också läsa på om hur välgörande det är att koppla av. Snart kommer du upptäcka att alla experter är eniga om att återhämtningen är lika viktig som alla göromål – annars bränner du ljuset från båda ändarna.

Du kanske också gillar...