Stressens påverkan

Mobiltelefonen – en bidragande stressfaktor

I dagens samhälle behöver de allra flesta ha en mobiltelefon för att arbetet och vardagen ska fungera. Men eftersom mobiltelefonen är något vi alltid har med oss innebär det också att vi alltid är tillgängliga och att matas med inlägg på sociala medier, vilket är en bidragande faktor till varför många känner stress. I det här inlägget har vi därför samlat några tips på hur du kan reducera din stress med din mobiltelefon.

Skydda mobilen

Det finns få saker som kan få en att tappa humöret som när ens mobiltelefon går sönder. När mobilen plötsligt går sönder kan vi inte svara på viktiga samtal och mail, vilket skapar stress hos vem som helst. Därför är det viktigt att du ser till att din mobiltelefon har ett bra skydd ifall olyckan skulle vara framme och telefonen åker i marken. Det finns både skydd, skal och fodral du kan använda till din mobil för att skydda den. Mobilskal tillverkas till de flesta mobilsorterna. Om du har en Iphone 12 finns det Iphone 12 Pro skal som både kan skydda din mobiltelefon från skador, men det kan även vara en snygg accessoar.

Skärmtid

Om du kan känna igen dig i att du sitter alldeles för mycket framför sociala medier kan det vara en bra idé att reducera din skärmtid. Eftersom skärmtiden har blivit ett problem för många, då de skrollar istället för att ta tag i viktiga saker eller har blivit beroende av sociala medier, så finns det idag verktyg för att reducera din skärmtid. På en del mobiltelefoner kan du se hur mycket skärmtid du haft under dagen och de senaste dagarna. På Instagram kan du se hur lång tid du har spenderat med appen. Det finns inställningar och appar som du själv ställer in för att reducera din egen skärmtid. Då bestämmer du själv hur länge du får sitta med mobilen. Förutom att du kan reducera din skärmtid med hjälp av appar kan du också försöka göra det till en rutin att du låter bli mobilen mellan vissa timmar. Många väljer att ha skärmfri tid under kvällen eftersom det kan vara en bidragande faktor till varför de har svårt att somna eller får mindre sömn.

Avfölj

Tidigare i det här inlägget har vi pratat lite om sociala medier och att jämföra sig. Det absolut bästa du kan göra för ditt eget välmående är att avfölja de konton som får dig att känna stress och må dåligt. Sociala medier ska vara något som inspirerar dig och om du istället känner ilska eller stress när du ser inläggen i dina flöden ska du avfölja personen som får dig att må dåligt.

En annan sak som är viktig att komma ihåg är att personerna på sociala medier som visar upp ett perfekt yttre och ett perfekt liv jobbar i timmar för att få den där bilden att se perfekt ut när det i själva verket inte är så bakom kulisserna.

Du kanske också gillar...