Stressens påverkan

Fixa taket och minska stressen

Även om det är skönt att ha ett eget hus eller fritidshus innebär det ändå alltid stress. Du behöver ta hand om huset, både invändigt och utvändigt. Taket är särskilt viktigt. Om du känner dig stressad är det klokt att du låter en takfirma kontrollera, eventuellt laga ditt tak eller göra en takomläggning. Så har du ett stressmoment mindre i livet ifall det blir oväder.

Ta hand om taket

Hur ditt tak mår påverkar hela huset. Taket, husgrunden och husstammen är det viktigaste på ditt hus. Du vill att ditt hus ska vara skyddat, att du och din familj ska kunna sova gott och leva väl. Utan en massa oro för att det ska regna in eller att du ska få problem efter en storm. Naturligtvis ska du ha en bra husförsäkring, men det kostar alltid att få problem. Både ekonomiskt och med extra stress i livet. Med tanke på klimatförändringarna och hur vädret har blivit mer instabilt är det mycket klokt att se över taket. Du kan behöva göra en takomläggning för att hålla huset i bra skick i förebyggande syfte. Anlita Villatakspecialisten som din takläggare i Stockholm som ger dig en kostnadsfri taköversyn och offert.

Klimatförändringarnas påverkan på husets tak

Har du ett hus behöver du också medvetet förebygga effekterna av klimatförändringarna. I Gävle sommaren 2021 var det många som fick sina källare översvämmade. Vid kraftiga stormar är taket speciellt utsatt. Särskilt om du har stora träd som står nära huset. Fram till idag har hustaken i norr byggts med större bäring. Alltså att de klarar större tyngder på taket, då Norrland vanligtvis brukar få mer snö vintertid. Men klimatförändringarna har medfört att det också kan bli mycket lokala snöfall även söderut. Det kan därför vara klokt att se över hur stark ditt tak är. Hur mycket snö kommer det att klara? Om det blir ett lokalt snöfall över Stockholm vill du att ditt hustak ska klara flera decimeter snö. Eller om det plötsligt blir en vinter med mycket snö. Då måste taket både bära snömängden, men också klara av att snön omvandlas till tung is under vårvintern. Det har också en påverkan på taket. Genom att arbeta och tänka förebyggande kommer du både att spara in mycket emotionell stress och pengar den dag något händer.

Snyggt hustak

Ett hustak är så mycket mer än bara ett skydd. Förr i tiden la man större vikt vid skönhet när man byggde hus. Mer snickarglädje och naturliga byggnadsmaterial än idag. Idag bygger vi med moderna material, vilket gör att det både går snabbare och blir billigare. Samtidigt som vi lätt missar vilken skillnad ett genomtänkt och väldesignat tak har på hela husets och tomtens utseende. Om du ska lägga om taket kan det vara smart att se över vilka slags material som du kan välja mellan. Vilken färg och form som kommer att passa huset bäst. Så att det både skyddar väl och ser bra ut. Du kan passa på att fråga Villatakspecialisten när de gör den kostnadsfria taköversynen om vilket slags tak som är snyggast på just ditt hus.

Du kanske också gillar...