Stressens påverkan

Promenaden – den perfekta medicinen mot stress

Vi kan alla känna oss stressade då och då. Vad stressen beror på är olika, men oavsett orsak är det viktigt att hantera stressen så gott man kan. Dock kan det räcka med en promenad för att varva ner och för det krävs rätt kläder.

Ut och gå – klä dig efter väder

Det är få aktiviteter som är så bra mot stress som promenader. Att gå ut i naturen är det bästa alternativet då man får vistas ute i en lugn och fridfull miljö. Har man inte naturen i närheten av bostaden, kan det duga bra med en promenad i stan. Huvudsaken är att man kommer ut och rör lite på sig, får lite frisk luft och får uppleva lite mer andningsutrymme. Det gör gott för en stressad kropp. Dock gäller det att ha på sig tillräckligt på kroppen så man inte fryser. Köp därför en bra jacka för dam eller herr så att du kan vara ute en stund även om det är kallt och blåser lite. Gör detsamma för barnen så att de också kan klä sig rätt.

En jacka för dam eller herr är en bra present att ge bort i julklapp. Vill man inte vänta så länge så kan man ge bort den som en spontan present till någon man tycker om. Alla gillar att få spontana presenter. Passa på när det är Black Friday i november om du inte vill vänta till mellandagsrean för att fynda i butikerna. Då säkerställer du att du kan ta dig ut även på vintern för att varva ner. Om du och din familj är friluftsmänniskor vet ni nog alla hur viktigt det är med bra kläder när man är ute. Investera gärna i en termos och lite annat smått och gott som gör utevistelsen lite mer trivsam.

Stressens påverkan

Du kanske också gillar...