Stressens påverkan

Stressa mindre – anlita flytthjälp

Det finns många stressmoment i vår vardag, men det är relativt individuellt vad vi upplever som negativ stress. Det är även väldigt individuellt hur vi tacklar den stress vi utsätts för. Men utöver vardagssituationer dyker även mer speciella omständigheter upp som ökar pressen på oss. Att flytta från ett hem till ett annat är ett sådant tillfälle.

Bestäm hur mycket hjälp du vill ha

Även om du bor själv kan en flytt vara påfrestande, och har du familj med ett eller flera barn blir det ännu mer att planera, organisera och fixa. Det kan stressa upp vem som helst, oavsett hur mycket övrig stress man har i sitt liv. För att underlätta situationen är det en god idé att anlita en professionell städfirma. De kan ta hand om hur lite eller mycket du vill som har att göra med din flytt – allt från packning, bärhjälp och frakt till flyttstädning, uppackning och bortforslande av möbler du inte längre vill ha. Dessutom förser de dig gärna med packlådor om du skulle behöva det. Att anlita experter på flytthjälp har helt klart sina fördelar, och det frigör både tid och energi för dig och din familj. Du kommer kunna fokusera på andra detaljer under flytten, på din familj och på ert nya hem.

Förbered dig i tid

När du är medveten om att du är på väg in i en period med mycket stress blir det extra viktigt att du gör vad du kan för att förbereda dig, både mentalt och fysiskt, för att komma så lindrigt undan som möjligt. Något av det viktigaste är att få så bra sömn som möjligt. Det är under sömnen som både kropp och hjärna återhämtar sig, så försök att inte tumma på de sömntimmar du behöver. Se också till att röra dig, träna gärna, och ät så näringsrik och fräsch mat du kan, gärna mycket frukt och grönsaker i regnbågens alla färger.

Du kanske också gillar...